Patelnie 

Patelnie indukcyjne – nie tylko do naleśników

Nazwa patelnie odnosi się do różnych ich rodzajów i zastosowań. Mogą mieć różne powłoki (polimeryczne, ceramiczne, kamienne), ale łączy je jedna, unikalna cecha – nieprzywieranie. Patelnie do smażenia potraw mają niską krawędź, bardziej lub mniej pochyłą, oraz, w zależności od rodzaju naczynia, jeden lub dwa uchwyty. Przede wszystkim są używane do szybkiego i precyzyjnego gotowania potraw, bo pozwalają na ich przewracanie i kontrolowanie procesu przyrządzania – nie ważne czy w kuchni znajduje się tradycyjna kuchenka, czy indukcja.

Bogata gama patelni stalowych i aluminium

Asortyment naszego sklepu internetowego obejmuje wysokiej klasy patelnie aluminiowe i stalowe, które w szybki i bezpieczny sposób umożliwiają nie tylko przygotowywanie naleśników. W ofercie posiadamy najlepsze patelnie do grillowania, smażenia oraz duszenia, a każda z nich posiada kształt i powłokę przystosowaną do przyrządzania konkretnej potrawy: rybnej, mięsnej czy warzywnej. Patelnie indukcyjne dodatkowe posiadają innowacyjne technologicznie dno odpowiedniej grubości, dzięki któremu mogą być bez problemu użytkowane na nowoczesnych kuchniach z indukcją. Każda dostępna w naszym asortymencie patelnia, stalowa czy aluminiowa, sygnowana logo Bialetti, Frabosk czy Antik Ars, stanowi produkt najwyższej jakości, zapewniający pełne bezpieczeństwo użytkowania oraz doskonałą wydajność przy każdej pracy.